IRÁNY ANGLIA !?

Angliába költözni, új életet kezdeni előzetes tájékozódás és felkészülés nélkül nem a legjobb döntés.

Anglia teli van lehetőségekkel amikről sokan hosszú ittlétük alatt sem szereztek tudomást, ezért fordulnak hozzánk egyre többen akik végre kezükbe akarják venni a sorsukat.
Az általunk közölt információk hallatán a legtöbben megdöbbennek és csak ennyit tudnak mondani: "ezt nekem eddig még senki sem mondta". Elgondolkodtató.


Az IRÁNYANGLIA.HU honlap ajánlásával valódi, közérthető, hasznos és aktuális információkhoz juthatnak az érdeklődők.
Tevékenységünk hiánypótló ugyanis mi valóban segítünk abban, hogy mindenki, személyre szabottan hozzájusson a számára legszükségesebb információkhoz.


Tisztázzuk Anglia fogalmát!
Angliának mondják sokan, az ország neve azonban Egyesült Királyság, melybe bele tartozik: Anglia, Wales, Skócia és Észak-Írország.
Amikor mi Angliáról beszélünk vagy írunk - az eltérő szabályozások miatt - sokszor valóban csak Angliára gondolunk.


Nagyon sokan élnek Angliában már hosszú ideje úgy, hogy a közösségi oldalakon vagy akár saját honlapjukon részinformációkat, valótlan állításokat közölnek, vagyis félrevezetnek másokat. Ezek közül sokak meggyőződése, hogy ők jól tudják a dolgokat, viszont sajnos az ilyen emberek és tévhitek miatt vélekednek mások úgy, hogy az angliai élet nehéz, ezért sokan itt sem tudnak boldogulni. Többen vannak akik az angliai életről laikusként cikkeznek vagy honlapjaikon információkat tesznek közzé, melyek valóságtartalmáról nem győződnek meg, azok nem is hivatalos forrásokból származnak és nincs bennük annyi felelősségtudat sem, hogy az általuk megosztott információkat aktualizálják.
Az már egy külön kérdés, hogy mi az a hozzáállás ami azt eredményezi, hogy valaki sehol sem boldogul megfelelően.

Nem kevés azok száma sem akik konkrétan azért érkeztek Angliába, hogy a majdan utánuk érkező honfitársaikat különféle módokon "húzzák le" és ezt az elmúlt évtizedekben sikeresen meg is tették. Sajnos erről már százezrek tudnak beszámolni. Elképesztő, hogy 10-ből 9 embernek van legalább egy kemény sztorija ilyen és hasonló esetek kapcsán.

Elég sokan vannak azok is akik az általuk megszerzett csekély tudást vagy inkább csak részinformációkat azonnal aranyárban árulták és sokan panaszkodnak arra, hogy a tájékozatlanságuk miatt bizony ők is ilyen személyeknek fizették ki az utolsó pénzeiket ami miatt nagyon nehéz helyzetbe, sokszor kilátástalan körülmények közé kerültek, amiből évek alatt sem tudtak kilábalni.


Az IRÁNYANGLIA.HU oldal azt a célt szolgálja, hogy mindenki aki akár csak tervezi az Angliába történő kiköltözést, vagy akár már Angliában él azok megkapják végre az aktuális, fontos közérthető, számukra legfontosabb információkat és mindezt nem laikusoktól és haszonlesőktől, hanem valóban segíteni képes, arra alkalmas, szakértő személyekből álló professzionális csapattól.

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy minden eset egyedi és mindenkinek személyre szabott tervezésre, döntés-előkészítésre, egyedi tanácsokra van szüksége ahhoz, hogy biztos lehessen benne, hogy tényleg a lehető legjobbat hozza ki a lehetőségekből. Mi nem csak szakszerű- és személyre szabott útmutatást adunk ahhoz hogy hogyan érdemes elindulni, mire kell odafigyelni hanem felhívjuk a figyelmet a tipikus hibákra, elmondjuk, hogy mi az amit nem szabad csinálni.
Rengeteg információnk van ami azok számára is óriási segítség lehet akik már jó ideje az Egyesült Királyságban élnek.

Tudjuk sajnos, hogy nem tudunk mindenkinek segíteni, mi csak megtesszük ami tőlünk telhető. Lelkiismeretünk és hitünk szerint cselekszünk annak reményében, hogy általunk is lehet egy kicsivel jobb a világ. Igyekszünk példát mutatni, mert abban hiszünk, hogy a megszerzett tudást és tapasztalatot felelősségünk átadni másoknak, hogy mindenkinek lehetősége legyen egy jobb minőségű életet élni. Véleményünk szerint ez nemes cselekedet és a nemesség már kihalófélben van.

Szerencsére egyre több az olyan ember aki nyilvánvalóan belátja, hogy amihez nem ért abban segítséget kell kérnie és képesek is segítséget kérni. Akik valamiben szakértők vagy valamilyen szakmában már professzionálisan működnek, azoknak van fogalmuk arról, hogy mit is jelent valamiben kellő jártasságot és tapasztalatot, tudást megszerezve, professzionálisan, személyre szabott tanácsot adni, ezért ők előbb meggyőződnek arról, hogy kit választanak tanácsadónak és honnan informálódnak.

Amennyiben valaki szeretne hatékonyan elindulni, anélkül hogy az értékes idejét felesleges próbálkozásokkal pocsékolná el vagy elege van abból, hogy angliai élete során még mindig úgy érzi, hogy nem elég tájékozott azoknak javasoljuk a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltését ami az első lépés a problémánk gyors megoldásához, a megfelelő informálódáshoz.


Az alábbiakban néhány olyan beszámolót fogunk közzétenni amiből szerintünk sokat lehet tanulni. Bemutatunk néhány olyan lehetőséget ahol érdemes tájékozódni és ajánlani fogunk olyan megbízható magyar vállalkozásokat, szervezeteket vagy közösségeket akiket felelősséggel ajánlunk.

"az okos ember más kárán tanul"

Az hogy valaki miért hagyja el a hazáját, akár rövidtávra vagy akár végleg általában nem egy konkrét okra vezethető vissza. Beszélhetünk kalandvágyról, kíváncsiságról, a jobb élet reményéről, de lehet cél a tanulás vagy sokan kényszerből kell hogy elhagyják otthonukat, családjukat. Akik viszont már meghozták ezt a döntést általában ilyesmiket mondanak:

Na ez a 'sőt' az amit mindenki részletesen ki tudna fejteni.

Beszámoló a SEGITHETEK.UK alapítóitól:

Angliába érkezésünkkor nagyon sok tanácsot kaptunk, hogy mit hogyan kell csinálni, vagyis inkább mindenki csak ugyanazt mondogatta, hogy mit hogyan szoktak csinálni, de mi úgy éreztük, hogy sokkal több a lehetőség mint azt sokakkal elhitették, ezért elkezdtünk mindennek utánajárni és eldöntöttük, hogy senkinek nem hiszünk el semmit elsőre, mert azt tudjuk, hogy a legtöbben nem tudják, hogy mit nem tudnak.
Elég sok tipikus hozzáállást tapasztaltunk, például hogyha kitaláltunk valamit és megkérdeztünk másokat akkor azonnal elmondták, hogy az nem úgy van és azt nem lehet megcsinálni. Aztán mi megtaláltuk a megoldást és kiderült, hogy lehet. Nem volt igaz, hogy nem fogunk tudni lakást bérelni önállóan csak minimum egy év után és addig szobában kell sínylődjünk kétes lakótársakkal, kétes bérbeadókkal.
Nem volt igaz, hogy nem lehet jövedelem kiegészítő támogatást kapni az államtól, de majd ha lehet akkor sem érdemes, mert bizony valóban jól jött az a jövedelem-kiegészítés amit a lakáshoz vagy a megélhetéshez kaptunk szinte a kezdetektől.
Elég gyorsan rájöttünk, hogy a tanácsokból szinte soha semmi sem igaz, nem teljes és nem megalapozott.
Szomorúan tapasztaltuk, hogy még azokon az oldalakon sem lehetett megtalálni a valós információkat ahonnan nagyon sokan tájékozódtak, majd megtudtuk, hogy ennek mi az oka. Észrevettük, hogy az itt élő magyarok előszeretettel működtetnek saját közösségi oldalakat, persze ha volt időnk utánajárni elég sokszor kiderült, hogy ezeket milyen egyéni érdekekből teszik, szó sincs itt valódi segítőkészségről, sőt. vagy az a céljuk, hogy minél több embert átverjenek, vagy a saját vállalkozásukat reklámozzák az oldalon - persze az oldalt más névvel látják el, vagy simán csak mások lejáratása a céljuk. Márpedig szokásos, hogy a legtöbben a közösségi oldalakon kérdezősködnek és minden kérdésre nagyon sok egymásnak ellentmondó válasz érkezik, ezért az emberek egymásnak ugranak, ki-ki a maga igazát hangsúlyozza, a legtöbben tudatlanul vagy alaposan félre tájékoztatva, ezért mi úgy döntöttünk, hogy csak a hivatalos forrásokból és a törvények alapos értelmezése után fogjuk meghozni döntéseinket. Szépen lassan kiderült, hogy csakis így lehet, de ehhez nem mindenki ért, ezért 2020.márciusában, amikor sokan kerültek nehéz élethelyzetbe úgy döntöttünk, hogy valódi és szakértő segítséget fogunk nyújtani a valóban rászorulóknak. Azóta is aktív segítő tevékenységet folytatunk, tevékenységünket nem reklámozzuk, hiszen ha ezt tennénk ismeretlenül érkezne legalább 100 rosszindulatú hozzászólás és ha mi ezekkel foglalkoznánk akkor nem tudnánk az igazán fontos dolgokkal foglalkozni. Ügyfeleink csak ajánlások útján jutnak el hozzánk. Sok száz embernek és családnak segítettünk valóban nagyon nehéz élethelyzetekben is, míg másoknak sikerült még több lehetőséget teremteni az életükben. Hálásak vagyunk, hogy mindezt megtehetjük.
Köszönjük a lehetőséget az IRANYANGLIA.HU működtetőinek, hogy tevékenységünkre felhívják a figyelmet, mint szintén elégedett ügyfeleink.
További bemutatkozást a www.segithetek.uk honlapon olvashatnak az érdeklődők.


Amennyiben szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével megteheted és mi összehozunk azokkal akik a Te problémáidra a legjobb megoldást, kérdéseidre a legjobb választ adják.


Ezt a honlapot valóban segítőkész, valódi diplomákkal és valódi szaktudással rendelkező magánszemélyek működtetik. Az oldal nem üzleti célú és nem tartozik semmilyen vállalkozáshoz. Célunk, hogy minden érdeklődőt az általunk legjobbnak tartott szakemberekhez tudjunk irányítani és azokra az oldalakra ahol valóban érdemes tájékozódni.