IRÁNY ANGLIA ?!

Angliába költözni, új életet kezdeni előzetes tájékozódás és felkészülés nélkül nem biztos, hogy a legjobb döntés.

Angliának mondják sokan, az ország neve azonban Egyesült Királyság, melybe bele tartozik: Anglia, Wales, Skócia és Észak-Írország, habár az eltérő szabályozások miatt sokszor valóban csak Angliára gondolunk.

Rajtunk keresztül, az ajánlásainkkal sok valódi, közérthető, hasznos információt kaphatsz az angliai élettel kapcsolatosan, szakszerű- és személyre szabott útmutatást ahhoz hogy hogyan érdemes elindulni, mire kell odafigyelni. Felhívjuk a figyelmedet a tipikus hibákra, elmondjuk, hogy mi az amit nem szabad csinálni, ha nem akarsz egy következő áldozat lenni. Rengeteg információnk van ami azok számára is segítség lehet akik már jó ideje az Egyesült Királyságban élnek.

Ha úgy érzed hogy az angliai kezdéshez segítségre van szükséged, szeretnél hatékonyan elindulni, anélkül hogy az értékes idődet felesleges próbálkozásokkal pocsékolnád, ha szeretnél minden információt időben megkapni, és nem elvesztegetni a lehetőségeket, akkor ajánljuk számodra az alábbi honlapot ahol az alábbiakban tudnak segítséget nyújtani, a teljesség igénye nélkül:

Amennyiben szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével megteheted és mi összehozunk azokkal akik a Te problémáidra a legjobb megoldást, kérdéseidre a legjobb választ adják.Az alábbiakban néhány olyan beszámolót fogunk közzétenni amiből szerintünk sokat lehet tanulni.
Bemutatunk néhány olyan lehetőséget ahol érdemes tájékozódni és ajánlani fogunk olyan megbízható magyar vállalkozásokat, szervezeteket vagy közösségeket akiket felelősséggel ajánlunk.

"az okos ember más kárán tanul"

Azoktól akik már évek óta élnek az Egyesült Királyságban rengeteg történetet lehet hallani arról, hogy mi mindenen mentek át és sokan akár 10 év után is még mindig útvesztőkbe kerülnek. Nagyon sok olyan honlap és közösségi oldal működik amik tele vannak olyan információkkal amik az üzemeltetők tájékozatlansága vagy szándékossága miatt megtévesztőek, legtöbb esetben elavult, nem aktuális és nem teljes körű információkat tartalmaznak.

Az hogy valaki miért hagyja el a hazáját, akár rövidtávra vagy akár végleg általában nem egy konkrét okra vezethető vissza. Beszélhetünk kalandvágyról, kíváncsiságról, a jobb élet reményéről, de lehet cél a tanulás vagy sokan kényszerből kell hogy elhagyják a hazájukat. Akik viszont már meghozták ezt a döntést általában ilyesmiket mondanak:

Na ez a 'sőt' az amit mindenki részletesen ki tudna fejteni.

Beszámoló a SEGITHETEK.UK alapítóitól:

Angliába érkezésünkkor nagyon sok tanácsot kaptunk, hogy mit hogyan kell csinálni, vagyis inkább mindenki csak ugyanazt mondogatta, hogy mit hogyan szoktak csinálni, de mi úgy éreztük, hogy sokkal több a lehetőség mint azt sokakkal elhitették, ezért elkezdtünk mindennek utánajárni és eldöntöttük, hogy senkinek nem hiszünk el semmit elsőre, mert azt tudjuk, hogy a legtöbben nem tudják, hogy mit nem tudnak. Elég sok tipikus hozzáállást tapasztaltunk, például hogyha kitaláltunk valamit és megkérdeztünk másokat akkor azonnal elmondták, hogy az nem úgy van és azt nem lehet megcsinálni. Aztán mi megtaláltuk a megoldást és kiderült, hogy lehet. Nem volt igaz, hogy nem fogunk tudni lakást bérelni önállóan csak minimum egy év után és addig szobában kell sínylődjünk kétes lakótársakkal, kétes bérbeadókkal. Nem volt igaz, hogy nem lehet jövedelem kiegészítő támogatást kapni az államtól, de majd ha lehet akkor sem érdemes, mert bizony valóban jól jött az a jövedelem-kiegészítés amit a lakáshoz vagy a megélhetéshez kaptunk szinte a kezdetektől. Elég gyorsan rájöttünk, hogy a tanácsokból szinte soha semmi sem igaz, nem teljes és nem megalapozott. Szomorúan tapasztaltuk, hogy még azokon az oldalakon sem lehetett megtalálni a valós információkat ahonnan nagyon sokan tájékozódtak, majd megtudtuk, hogy ennek mi az oka. Nagyon sokan elindítottak mindenféle honlapokat és közösségi oldalakat kb. azzal a hozzáállással mint amikor az orosz tanárokat átképezték angol tanárnak és úgy tanították az angolt, hogy éppen csak egy leckével jártak előrébb mint a diákok, de ez még rosszabb volt ennél a hasonlatnál, mivel a legtöbben azért nem voltak szakmabeliek, fogalmuk sem volt törvény-és jogszabály értelmezésről és az információikat sem minden esetben a hivatalos forrásokból vették, ráadásul szinte soha nem frissítették, ezért előfordulhatott és most is előfordul, hogy több évvel korábbi adatok és információk találhatók ezeken az információs oldalakon, ugyanis az üzemeltetők nem veszik le a régi cikkeket, azoknál nem szerepeltetnek dátumot, hogy azt mikor tették fel. Szokásos még az is, hogy a legtöbben a közösségi oldalakon kérdezősködnek és minden kérdésre nagyon sok egymásnak ellentmondó válasz érkezik, úgyhogy mi úgy döntöttünk, hogy csak a hivatalos forrásokból és a törvények alapos értelmezése után fogjuk meghozni döntéseinket. Szépen lassan kiderült, hogy csakis így lehet, de ehhez nem mindenki ért, ezért 2020.márciusában, amikor sokan kerültek nehéz élethelyzetbe úgy döntöttünk, hogy valódi és szakértő segítséget fogunk nyújtani a valóban rászorulóknak. Azóta is aktív segítő tevékenységet folytatunk és nagyon sok valóban rászorulónak sikerült segítenünk, sokaknak nagyon nehéz élethelyzetekben is.

További bemutatkozást a www.segithetek.uk honlapon olvashatnak az érdeklődők.

Ezt a honlapot valóban segítőkész, valódi diplomákkal és valódi szaktudással rendelkező magánszemélyek működtetik. Az oldal nem üzleti célú és nem tartozik semmilyen vállalkozáshoz. Célunk, hogy minden érdeklődőt az általunk legjobbnak tartott szakemberekhez tudjunk irányítani és azokra az oldalakra ahol valóban érdemes tájékozódni.